Stand van zaken derde burgerzonnecentrale Marin op Zon-II

Na de 200 kW zonnecentrale van Coöperatie Wageningen op Zon en de 300 kW zonnecentrale van Coöperatie Marin op Zon is er op het dak van het Offshore Bassin nog ruimte voor een nieuwe burgerzonnecentrale van 250 kW die gerealiseerd gaat worden door Coöperatie Marin op Zon-II.

Inmiddels is de voorinschrijving voor de zonnestroomdelen overtekend. De de SDE+ exploitatiesubsidie van het rijk is toegekend. We hebben de investeringssubsidie burgerparticipatie van de provincie Gelderland onlangs ook toegekend gekregen. We zijn nu nog druk met het uitzoeken hoe we het systeem voor redelijke kosten kunnen aansluiten op het net van MARIN.

We verwachten dat we ook voor deze centrale een positieve businesscase kunnen opstellen. Als alle voorbereidingen op tijd kunnen worden afgerond, hopen we eind mei de definitieve inschrijving  te kunnen laten plaatsvinden en dan kunnen de bouwwerkzaamheden dit najaar uitgevoerd worden.

De toewijzing van zonnestroomdelen geschiedt met voorrang aan medewerkers van Marin, dan met voorrang aan voorinschrijvers en op volgorde van datum van voorinschrijving.

luchtfoto zonnecentrales marin